вторник, 23 май 2023 г.

Димо Гяуров: ВСС може в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор

 

             Снимка: Скрийншот/bTV 

Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния прокурор да се развие доста бързо. Висшият съдебен съвет може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор. Това заяви пред bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

Според него ВСС категорично не може да остане в този вид.

"Онзи господин, който е на записа, членът на ВСС (Йордан Стоев - бел.ред), няма място в каквато и да е област на правораздаването, той трябва да бъде изхвърлен мигновено от системата и не само той", допълни Гяуров. По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за българските граждани.

"Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо на мегдана. От изнесеното от Иван Гешев става видимо, че всъщност част от съдебната система и найвече прокуратурата е категорично овладяна. Той някак, за съжаление, демонстрира, че досега е бил част от това. Това, което той направи вчера, би могло да се третира като предупреждение към едни хора в сянка, които досега са дърпали конците в съдебната система и на които той се заканва, че ще им дойде краят", каза още Димо Гяуров.

Според него е нужна конституционна реформа.

Бившият шеф на разузнаването коментира и проверките на прокуратурата относно сигнали за залоупотреба с власт от политици. "Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, но ако съм на г-н Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на въздействие. Абсолютно недопустимо", посочи Димо Гяуров. 

По отношение на опита за покушение срещу обвинител №1, Гяуров бе категоричен, че взривът не е бил предназначен за убиване.

"Изказаха се твърде много версии, не вярвам разследването на стигне до каквото и да е. Ако има насочен взрив, трябва да има средство за насочване на взрива. Взривът беше така поставен, че да не предизвиква никакви тежки поражения", каза той.

По думите не божествена намеса е спасила Иван Гешев, а с този взрив някой му е дал знак.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата