вторник, 11 април 2023 г.

Почина мъжът, жестоко пребит от тийнейджъри заради една цигара

  

На 10 април е починал 68-годишният Филчо Филев от димитровградското село Странско, който беше зверски пребит от тийнейджъри заради скандал за цигара, става ясно от съобщение на прокуратурата, в което се посочва още, че днес Окръжният съд в Хасково е потвърдил взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 18-годишния Делчо Димитров.

Младежът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Хасково, за това, че на 02.04.2023 г. в с. Странско, общ. Димитровград, в условията на повторност, причинил на 68-годишен мъж средна телесна повреда - престъплението по чл.131 ал. 1 т.7, вр чл. 129 ал.2 вр.ал.1 вр.чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс, за което е привлечен в качеството на обвиняем, се наказва с лишаване от свобода от две до двадесет години.

Окръжен съд-Хасково остави без уважение искането на младежа за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека. Окръжна прокуратура-Хасково поддържаше становище, че жалбата на обвиняемия не следва да бъде уважена.

На 2 април 2023 г., около 01:30 ч. през нощта в селото в дома на пострадалия пристигнали Делчо Димитров, както и друго 16-годишно момче. Те носили бутилка алкохол с намерение да се почерпят с домакина. В един момент се разразил спор, по информация на местен за една цигара, 18-годишният нанесъл множество удари по главата на пострадалия без конкретна причина.

В резултат на побоя пострадалият получил тежки наранявания. Той бил настанен в болница в гр. Хасково с опасност за живота, където на 10.04.2023 г. починал.

По досъдебното производство до момента са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и са приложени относимите документи. С оглед смъртта на пострадалия е назначена съдебномедицинската експертиза, която да установи причинно-следствена връзка между настъпилата смърт и нанесения побой.

С оглед заключението на вещото лице ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление по чл.124 ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на нанесена средна телесна повреда и делото незабавно ще бъде изпратено по компетентност на Окръжна прокуратура-Хасково, под чието ръководство и надзор ще продължи разследването.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата