петък, 21 април 2023 г.

Венера на Ботичели става дигитално лице на рекламна кампания за туризма в Италия

 

Прочутата Венера от картината на Сандро Ботичели (1445-1510) "Раждането на Венера" се превърна в лице на нова рекламна кампания за популяризиране на Италия като туристическа дестинация, пише вестник "Ла Стампа".

Кампанията бе представена от министъра на туризма Даниела Сантанке, от министъра на външните работи Антонио Таяни и от министъра на спорта и младежта Андреа Абоди.

Инициативата стартира под името "Open to meravigli" ("Отворено към чудотворното" - комбинация от английски и италиански думи). Тя има и страница във фейсбук - venereitalia23.

Венера от оригиналната картина, която е част от колекцията на галерия "Уфици", е стилизирана и от нея са взети само лицето, характерният наклон на главата и косата. Тя вече не е гола, а се появява облечена в дънки, поли, раирани моряшки фланелки. 

Момичето е заснето на фона на най-известните туристически места в Италия - тя си прави селфи на площад "Сан Марко" във Венеция, яде пица на брега на езерото Комо и кара колело близо до Колизеума. Както обясниха разработчиците на кампанията, Венера действа в съвременната роля на виртуален инфлуенсър.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата