понеделник, 17 април 2023 г.

Остава тежко състоянието на родилката, транспортирана със самолет до столицата

  

Остава тежко състоянието на родилката, която бе транспортирана от реанимацията на областната болница в Сливен МБАЛ "Д-р Иван Селимински" до София с военен самолет "Спартан".

Жената е настанена в реанимацията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Още в сливенското лечебно заведение лекарите констатират, че е налице бъбречна и чернодробна недостатъчност.

По информация на "Токуда" реанимационните мероприятия продължават, като лекарите полагат всички необходими усилия и грижи за пациентката, уточняват от Министерството на здравеопазването.

При постъпването си в бившата окръжна болница в Сливен на 13 април пациентката е диагностицирана с отлепена плацента и огромна кръвозагуба, довели до критично състояние на пациентката, уточняват от МЗ.

Близките на родилката организират акция по кръводаряване, като на призива откликват десетки хора.

Решено е обаче жената да бъде преведена до лечебно заведение с по-високо ниво на компетентност.

След обсъждане на случая сe стига до решение пациентката да бъде прехвърлена в клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ Токуда. Преди това е осъществена предварителна клинична подготовка и въз основа на вторична оценка е решено спешното транспортиране на пациентката по въздух, се посочва в съобщението.

В неделя родилката беше транспортирана с линейка до авиобаза Безмер, откъдето докарана със самолет "Спартан" до София.

Организацията на медицинския транспорт по въздух с военен самолет "Спартан" беше направена след отправено искане от сливенската болница до министъра на здравеопазването и след дадено разрешение от военния министър Димитър Стоянов.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата