петък, 28 април 2023 г.

Тома Биков: Няма как да подкрепим Кирил Петков и Асен Василев за министри

  

ГЕРБ няма да подкрепи Кирил Петков и Асен Василев за министри. Това сподели  депутатът от партията на Борисов Тома Биков за BurgasNovinite.BG.

"Още снощи прочетох тези имена и помислих, че това е някаква спекулация или шега. Няма как да подкрепим Асен Василев за финансов министър и Кирил Петков да отговаря за службите, това е абсурдно и нелепо", заяви Биков.

По думите му това рискува да върне процеса, който са започнали, в изходно положение. Той беше категоричен, че ГЕРБ ще отхвърли имената от изтеклия списък, ако са предложени по този начин.

"ПП е втората политическа сила, колегите очевидно са дезориентирани и не могат да го разберат. Имат 64 депутати, нямат 130. Ако ние се откажем от първия мандат в името на това да подкрепяме втория и те ни предложат подобно правителство, означава, че отиваме на избори. Ние подобно правителство няма как да подкрепим", допълни Биков.

Коментарът му идва след изказването на акад. Николай Денков от ПП-ДБ, че вижда Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт.

"С втория мандат, а и с първия, ако има излъчено правителство, то трябва да бъде равнопоставено, ако е между двете партии. С уговорката Николай Денков премиер и нито едно политическо лице - не, няма да го подкрепим", каза още депутатът от ГЕРБ.

Въпреки че Борисов каза, че с Кирил Петков са си простили за ареста, по думите на Тома Биков партията не е простила. "Николай Денков ще е премиер, Асен Василев - министър на финансите и вицепремиер и Кирил Петков - човек, който отговарял за службите, за Шенген и не знам какво. Той преди една година арестува незаконно Борисов, сега ще му дадем всички служби при него. Не, няма", каза още Биков. 

Той обясни и че нямат нищо против политически лица в правителството, но те трябва да бъдат от ГЕРБ.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата