събота, 29 април 2023 г.

Убитата от съпруга си перничанка го напуснала с децата, но след това се върнала

  

43-годишната Анита Димитрова, която бе убита от съпруга си Димитър в пернишкия кв. "Изток", го е напуснала заедно с двете им дъщери преди няколко месеца и се е обърнала към съда в миньорския град. Магистратите са издали ограничителна заповед, която забранява на 41-годишния мъж да се доближава до жилището на родителите на жена му.

По неизвестна причина обаче Анита се връща при Димитър, а около 4.30 часа тази нощ губи живота си. Съпругът ѝ я намушква с нож, след което изхвърля дрехите ѝ в контейнер за смет край блока на улица "Юрий Гагарин". Дъщерите им не са били в жилището, те останали да живеят при баба си и дядо си.

Съседи разказват, че в семейството от години имало скандали. При един от тях 41-годишният мъж се прострелял с газов пистолет, предаде Нова телевизия. Преди години Димитров претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала между съпрузите. 

"Той беше пострадал и събирахме пари. Викаме му Мите Миньореца, защото е фен на местния футболен отбор. Лоша работа, трагедия. Сега, тези деца - те са около 14-15 годишни...Не знам", каза съсед на семейството. 

На Димитър Димитров е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство - и той е оставен в ареста за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. Тялото на убитата жена е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина.

Предвиденото в закона наказание за извършеното убийство е от 10 до 20 години "лишаване от свобода". От прокуратурата в Перник допълниха, че ще поискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

 

Новините от днес и със задна дата