понеделник, 10 април 2023 г.

Прокурорският син се сбил в ареста малко преди да го пуснат от килията

  

                         Снимка: БТА

Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов тръгна за втори път в Софийския районен съд. Младежът е подсъдим за осем престъпления, едно от които е закана за убийство. Делото започва отначало, защото предишният съдия замина на стаж в съда по правата на човека в Страсбург. На 9 май ще бъдат разпитани първите свидетели.

Само трима от пострадалите имат претенции към младежа, който е в ареста вече няколко месеца. Срещу него има още две дела, отново за хулигански прояви. Румен Николов поиска 20 хиляди лева за причинени щети, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова - по 10 хил. лева. Съдът не допусна гражданските искове, защото това ще затрудни хода на процеса, предаде БТА.

Съдът днес не се съгласи с доводите на защитата, че прокуратурата е допуснала нарушения, които ограничават правото му на защита. И днес Михайлов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да бъде със семейството си, но съдът му отказа с мотива, че може да извърши ново престъпление.

В съда стана ясно, че малко преди синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов да бъде пуснат под домашен арест през октомври 2022 г., се сбил с друг задържан - Денис Томов. 

Скоро след отвеждането му да изтърпи домашния си арест, Васил Михайлов беше върнат в ареста, след като стана ясно, че е нарушил позволения периметър на движение, като отишъл на заведение близо до дома му. Той се оправда с това, че не е знаел, че това не му е позволено. 

Докато стигне до Софийския районен съд, където да започне по същество, делото мина през серия от отводи на съдии от Перник и София заради познанство с баща му - прокурор Бисер Михайлов. В крайна сметка, Върховният касационен съд определи, че след като в Районния съд в Перник не може да се сформира съдебен състав, то трябва да се гледа от СРС.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

 

Новините от днес и със задна дата