събота, 8 април 2023 г.

Братът на Чеченеца подава оставка като зам.-кмет: Осъждам действията му

  

Димитър Караилиев, брат на Петко Караилиев-Чеченеца, който е в ареста заради скандалното видео с младеж със специални образователни потребности, подава оставка като заместник-кмет на район "Западен" в Пловдив. 

"Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си като заместник-кмет на район "Западен" в Пловдив", обяви Караилиев във Facebook.

"Оставката ми е морален акт и с категоричност заявявам, че осъждам действията на Петко, за които думата имат компетентните органи", добавя още зам.-кметът на район "Западен".

В друга публикация той написа: 

"По повод публикации в медиите, в които е намесено моето име и местоработата ми с цел политическо внушение, заявявам следното: Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми. 

Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му! Напротив - осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен, или не! Обръщам се и към с призив към младите хора - внимавайте с действията си във и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора".

Преди да стане заместник-кмет на район, 33-годишният Димитър Караилиев е работил в дирекция "Култура" в пловдивската община като главен експерт. Председателят на общинския съвет Александър Държиков, който в предишния мандат бе заместник-кмет по културата, каза пред "24 часа", че Караилиев бил "тихичко момче".

Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Емили Йорданова-Тротинетката (по документи Даниел Йорданов), остават в ареста за постоянно след гаврата с момче със специални образователни потребности в пловдивски търговски център.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата