сряда, 5 април 2023 г.

Арестуваха интернет "звездите" Чеченеца и Тошо Куката заради гавра с момче / видео

  

        Снимка: Facebook/Milen Gotti

Полиция, прокуратура и агенцията за закрила на детето се сезираха заради видео, разпространявано в социалните мрежи, в което популярни в интернет имена - Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, се гаврят на публично място с момче със специални образователни потребности. Чеченеца и Куката са задържани от полицията в Пловдив за разпит.

На кадрите се вижда как транссексуалната жена, станала популярна покрай неразумното и опасно каране на тротинетка, води на каишка момче със специални образователни потребности и заедно с останалите го третират като куче. Смята се, че едно от лицата във видеото е Тихомир Рангелов, който преди години участва в предаването "Фермата", а впоследствие първо представяше себе си като Мелиса, след това отново като мъж.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени хулигански действия към момчето. Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се и причините за извършване на деянието. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

За случая е бил сезиран и вътрешният министър Иван Демерджиев, който е разпоредил проверка.

От Държавна агенция за закрила на детето заявиха за БТА, че също проследяват случая. От ведомството са изискали информация за възрастта на момчето от видеото, за да се предприемат съответните мерки от компетентността на агенцията, ако се установи, че е то е непълнолетно.

Пред NOVA Емили казва, че е станала жертва на план, изготвен от Куката, който я повикал в Пловдив. Поканата била отправена, за да се заснеме екстравагантен клип. По думите ѝ е била принудена да участва в гаврата. "Тошо Куката ме накара насила да водя момчето на каишка. Преди това искаше да водим друго момче", добавя тя пред "България Днес". Освен това, не знаела, че момчето, завързано на кучешки повод, е със специални потребности. Самата тя определя случая като "гавра с човешко същество".

Чеченеца и Тошо Куката са част от новата вълна интернет сензации. Клиповете от ежедневието им, които подрастващите възприемат като шоу, са сред най-гледаните в Тик Ток у нас. Чеченеца и Тошо Куката привлякоха вниманието на рекламодатели, а и на фолк изпълнители, като Константин, който по време на участия излиза с тях на сцената.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата