понеделник, 10 април 2023 г.

Далай Лама помоли дете да му смуче езика и после се извини

 

Далай Лама се извини, след като на кадри се вижда как пита момче дали иска да смуче езика на тибетския духовен водач, предаде Би Би Си.

От офиса му съобщиха, че той иска да се извини на детето и семейството му "за болката, която думите му може да са причинили".

На видеото се вижда и как Далай Лама целува детето по устните.

"Негово Светейшество често дразни хората, които среща, по невинен и закачлив начин, дори на публични места и пред камерите. Той съжалява за инцидента", заявиха от неговата канцелария.

Кадрите предизвикаха широка критика, като много потребители на социалните медии заявиха, че те са неуместни и смущаващи.

Инцидентът изглежда се е случил в храма на Далай Лама в Дхарамшала на 28 февруари. Той е общувал с около 120 ученици, които са завършили програма за обучение за придобиване на умения, организирана от фондация M3M, филантропското звено на компанията за недвижими имоти M3M Group.

През март фондацията качи снимки от събитието в социалните медии - на една от тях се вижда как Далай Лама прегръща момчето от вирусния видеоклип.

Във видеото, което се разпространява в интернет, се вижда как момчето пита дали може да прегърне Далай Лама. Лидерът прави движение към бузата си, казвайки "първо тук", а момчето целува бузата му и го прегръща.

След това, докато държи ръката на момчето, Далай Лама прави движение към устните си и казва "мисля, че и тук" и целува момчето по устните.

След това лидерът допира челото си до това на момчето, преди да изплези език и да каже "и ми смучи езика". Докато някои хора се смеят, момчето изплезва езика си, след което се отдръпва малко, както прави и Далай Лама.

След това има още прегръдки, а духовният лидер говори на момчето още известно време, като му казва да гледа към "добрите човешки същества, които създават мир и щастие".

Изплезването на език може да бъде форма на поздрав в Тибет.

Далай Лама живее в изгнание в Индия, след като бяга от Тибет през 1959 г. след въстание срещу китайското управление там.

През 2019 г. офисът на Далай Лама се извини, след като духовният лидер заяви в интервю за Би Би Си, че всяка бъдеща жена Далай Лама трябва да бъде "привлекателна".

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата