вторник, 18 април 2023 г.

Пияни роднини на дете в Руен пребиха до комоцио шофьор на линейка, стигна се до стрелба

  

43-годишен шофьор на линейка на "Спешна помощ" в Руен беше жестоко пребит от пияни роднини на пострадало при пътен инцидент дете, съобщиха от полицията в Бургас. Мъжът е с комоцио и опасност за живота в УМБАЛ-Бургас. За да прекратят побоя, на пристигналите полицаи се наложило да стрелят във въздуха.

До жестокия побой се стигнало, след като линейката се озовала на място на пътен инцидент между селата Руен и Ябълчево. Спешният екип е бил повикан, след като на 15 април, около 18.20 часа, "Опел Зафира", с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен мъж от с. Дъскотна, блъснал каруца с кон, с която е пътувало 8-годишно момче.

Шофьорът, който има само петдневен стаж зад волана, не е спазил нужната дистанция, и така се стига до инцидента, уточняват от полицията. Детето е получило повърхностни рани по главата, прегледано и освободено за домашно лечение.

По време на прегледа на момчето, извършван от пристигналите спешни медици, 32-годишната майка започнала да крещи и да се държи агресивно. Към разправията се присъединили и нейни близки, които били във видимо нетрезво състояние, информират от ОД на МВР-Бургас. 

Първоначално те вдигнали скандал на шофьора на линейката и понечили да се саморазправят с него, като му нанесли удари с юмруци по лицето и цялото тяло.

Водачът на линейката се оказал обграден от агресивните роднини, като с цел неутрализиране ескалиращото напрежение, двамата полицейски служители от Районно управление - Руен, дошли на мястото на инцидента, произвели със служебното си оръжие няколко изстрела в безопасна посока.

След допълнително оказано съдействие са задържани шестима мъже, съпричастни към извършения побой, на възраст от 26 до 43 години, всички от с. Руен.

Пострадалият водач на линейката е транспортиран в УМБАЛ - Бургас и настанен в отделение «Неврохирургия» с комоцио, с опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Руен.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата