вторник, 25 април 2023 г.

Катастрофи предизвикаха километрични задръствания на АМ "Тракия"

  

Две катастрофи, едната от които верижна, предизвикаха километрични задръствания и в двете посоки на магистрала "Тракия" в района на Вакарел.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че единият инцидент е станал при 25-ия километър в посока Бургас. Ударили са се четири автомобила. Движението се осъществява в активната лента, като шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Трафикът се регулира от "Пътна полиция", но колоните са в продължение на близо 5 километра.

Според очевидци на другата катастрофа, която е станала в посока София, преминаването през участъка отнема поне 30 минути. 

Към момента няма данни за тежко пострадали или загинали. Най-вероятните причини за инцидентите са несъобразена с мократа пътна настилка скорост.

Междувременно от АПИ допълниха, че до 5 май се спира движението в посока София на автомагистрала "Струма" от пътен възел "Дамяница" (при 155-ти км) до пътен възел "Струмяни" (при 137 км) поради спешен ремонт.

Трафикът в посока София се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел "Дамяница" по път I-1 Дамяница - Сандански - Струмяни.

В платното за Кулата на автомагистрала "Струма" от 143-ти км до 145-ти км движението се осъществява поетапно в една лента.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта - 50 км/ч. От АПИ посочват, че ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката.

Преди дни зам.-министърът на регионалното развитие Николай Шушков изрази очакване скоро да започне строителството на пътен възел на магистрала "Струма" при град Кресна, в посока София, където според него транспортната ситуация в момента е конфликтна. Той обясни, че след получено разрешение от Басейнова дирекция Благоевград всички процедури са завършени за него, както и за предстоящия за изграждане мост в лот 3.1 на магистралата в посока София - Кулата. Сега съществуващото съоръжение на път Е79 е в предаварийно състояние и е опасно за преминаващия там трафик, отбеляза Шушков.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата