вторник, 25 април 2023 г.

Мощни бури с дъжд и градушки на много места в страната

 

Дъжд и градушки паднаха на много места в страната.

Минути след 18 часа в Стара Загора се посипаха ледени късове с големината на грахово зърно. Градушката продължи около пет минути, а след това се изсипа пороен дъжд, придружен с гръмотевици.

 Kъм момента няма сигнали за нанесени щети или наводнени участъци.

Силна градушка удари габровското село Карали, а дребна, но интензивна градушка падна около 16 ч. в района на селата Раховци, Стойчовци до района на Дряновския манастир. Обилният дъжд в късния следобед, премесен с ледени късове, е продължил около 20-ина минути.

На места по пътното платно има ледена покривка с дебелина няколко сантиметра, което е предпоставка за пътнотранспортни произшествие. Органите на МВР призовават за шофиране със съобразена с пътните условия скорост с цел недопускане на инциденти.

На телефон 112 до момента не са поствали сигнали за материални щети, пострадали и бедстващи хора, съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата