вторник, 18 април 2023 г.

Възмутително: Представиха на ученици книга със сексуално съдържание и циничен текст / видео

 Представиха на ученици книга със сексуално съдържание и циничен текст -  Vbox7

Книга със сексуално съдържание и циничен текст е била представена пред ученици в пети клас. Част от тях дори са си купили четивото. За случая сигнализираха възмутени родители от няколко училища в Хасково.

Представянето е било част от проект на фондация, насърчаваща четенето сред децата, разказват в предаването "Здравей, България". 

Книгата се казва „Да пробудиш драконче”.

"На някои страници има нецензурни и груби изрази.

Потресена съм. Рекламира се алкохол, насърчават се децата да пият”, разказа Живка Ванчева, майка на петокласничка.

Този проект дойде като естествено продължение на Седмицата на детската книга.

Когато се срещнахме с авторите, бяхме във възторг, че искат да представят на децата нови, млади автори”, коментира в ефира на „Здравей, България” Веселина Политова, началник на регионалното управление по образование.

Инициативата е на Константин Иванов и неговата фондация.

„За съжаление не познаваме изцяло текста на четивото. Винаги предварително изпращаме списък с имената на книгите и авторите на родителите. При желание може да се научи много за тях в интернет. Книгата повече няма да бъде представяна на децата. Договорът с автора е  прекратен”, обясни той.

Повече вижте във видеото.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата