неделя, 9 април 2023 г.

Арест за убиеца на жертвата от багажника, застрелял я с оръжието на новата си приятелка

  

Калоян Каймакчийски - обвиняемият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, остава в ареста, реши Софийският градски съд днес.

В петък Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че към наказателна отговорност е привлечен 34-годишният Каймакчийски за предумишлено убийство и го задържа за срок до 72 часа, припомня БТА.

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ - СДВР в условията на неотложност, със съставянето на протокола за първо действие по разследването, и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в София е открито тялото на Кристина Благоева.

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. "Кукуш" № 1, К. К. умишлено умъртвил К.Б., като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено.

По информация на БНТ обвиняемият Калоян е бил с предварително поставени ръкавици и е ползвал пистолет, лично оръжие на настоящата му приятелка, която е военнослужеща.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че Каймакчийски е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност, което налага неговото задържане.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи в петък, че личен конфликт е причината за убийството.

Според Петър Чалъмов, адвокат на обвиняемия, няма преки доказателства по отношение на авторството на деянието към настоящия етап. Пред журналисти той посочи, че все още не е установено оръжието, с което е извършено убийството.

По думите на прокурор Събина Христова няколко месеца предварително обвиняемият е започнал да подготвя убийството, като на 8 март т.г. е отправил заплаха спрямо жертвата, че това е нейният последен празник и, прибирайки се вкъщи, ще намери трупове. Пред журналисти тя посочи, че оръжието, с което е извършено убийството, е установено, добавя БТА.

Тялото на Кристина беше открито преди 3 дни в багажник на паркирана в столичния квартал "Захарна фабрика" автомобил. Последно жертвата е била видяна да си тръгва от работа и да се качва в колата си - на 3 април, откогато е в неизвестност.

Обвиняемият Калоян беше задържан на метростанция "Ломско шосе", където полицията го спря за проверка, докато шофира личния си автомобил, а в колата пътувал с жена, която се е представила за военна.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата