понеделник, 24 април 2023 г.

Футболни съдии от Бургас спасиха живота на млад мъж, припаднал зад волана на АМ „Тракия“

   

Снимка: Facebook/I see you KAT - магистрала Тракия/Mirena Mincheva-Bogdanov

Четирима бургаски футболни съдии спасиха живота на шофьор, получил епилептичен припадък в движение на АМ "Тракия", съобщи "Флагман".

Действието се развива в събота, малко след 19 часа, когато реферите се прибират от дерби от Трета лига в Стара Загора между ФК "Верея" и "Левски"-Карлово.

По магистралата, малко преди Нова Загора в посока Бургас, те забелязват лек автомобил Волво с шуменска регистрация, който се е блъснал в разделителната мантинела в ляво. Мъжете спрели, въпреки трафика по аутобана, за да видят какво се случва.

Оказва се, че водачът на шуменската кола е получил пристъп и е загубил контрол над возилото. Това пък довело до лек удар с мантинелата.

"Отидохме до колата и се опитахме да отворим. Шофьорът беше сякаш парализиран, не знаехме какво му е. Започнахме да клатим Волвото и тъкмо щяхме да разбиваме предното стъкло, той започна да се свестява. Помогнахме му да излезе и да вземе въздух. Обясни, че има неврологично заболяване, понякога получава краткотрайни пристъпи и губи съзнание. През това време минаха десетки коли, но никой не спря. 

Волвото беше в изпреварващата лента и кой знае какво можеше да стане, ако не бяхме реагирали. Звъннахме на тел. 112 и на място пристигна полицейски екип. Цяло чудо е, че не се е стигнало до сериозна катастрофа", разказа делегатът на бургаските съдии Стоян Вътев, който в този момент е бил с колегите си Светослав Лазаров, Ганчо Джевелеков и Димо Стоянов.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата