сряда, 26 април 2023 г.

Близо 7200 се вписаха като хазартно уязвими в регистъра на НАП

  

Близо 7200 граждани са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите от средата на декември 2022 г. до момента. Това съобщава на официалния си сайт Националната агенция за приходите, като отбелязва, че след 2-годишно прекъсване отново е подновила поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост.

Регистърът не е публичен, напомнят от агенцията. Достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори.

За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него през електронната услуга "Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта", която е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл:nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години, добавят от приходната агенция.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата