понеделник, 17 април 2023 г.

Горящ автомобил и верижен сблъсък на 5 коли блокираха АМ "Тракия" на две места

  

                 Снимка: Фейсбук/Мария Рахнева

Два тежки инцидента блокираха движението по магистрала "Тракия" в посока София през последния час.

Около 12.40 часа в района на километър 100 между Пазарджик и Пловдив е станала верижна катастрофа между пет автомобила. 

По първоначални данни няма загинали, но са пострадали трима души, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Движението в участъка се осъществява единствено в аварийната лента и се регулира от екипи на "Пътна полиция". Извършва се оглед, а задръстването вече е километрично.

По същото време в района на 290-ия километър отново в посока София се е запалил в движение лек автомобил. На място е изпратен екип на пожарната, който е погасил пламъците. Към момента няма информация за пострадали, но и в този участък колоната от коли вече е километрична.

Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите "Хемус" и "Струма", както и по граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево". Заради прибирането на много българи, пътували до Гърция и Турция.

Между 5 и 6 километра опашка се е образувала на главен път Е-79 край Симитли, където се влива пътят от Банско и така се събират в една лента прибиращите се от курорта и тези, влезли от Гърция през ГКПП Кулата.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата