вторник, 4 април 2023 г.

Бургаското училище „Александър Георгиев - Коджакафалията“ отпразнува 5 години от своето създаване

 Бургаското училище „Александър Георгиев - Коджакафалията“ отпразнува 5 години от своето създаване

С впечатляваща атмосфера и богата празнична програма най-младото бургаско училище – ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“, отбеляза 5-ата годишнина от своето създаване.

„Неусетно изминаха първите 5 години и за този кратък срок ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ се утвърди, като училище на добрите инициативи и още по-добрите резултати.

То заема важна част в образователната инфраструктура на нашия град. Спомням си преди 7-8 години, когато трябваше да вземем решение за създаването му, нито за миг не съм се съмнявал в това решение“. Това сподели кметът Димитър Николов пред преподавателите и възпитаниците на училището в началото на грандиозния спектакъл, организиран от тях в Държавна опера – Бургас.

„Благодаря на директора, на ръководството и преподавателите за енергията, сърцето и волята, които вложиха. Благодаря и на всички родители, които повериха своите деца в това постоянно развиващо се училище. То зададе високи стандарти и скоро ще се сдобие със свой филиал. Пожелавам на училището още много пъти по 5 години, а на вас - много поводи за гордост и приятни емоции. Нека този устрем, който имате, никога не стихва и да се множи!“, допълни още в приветствието си кметът Николов.

По време на тържеството възпитаниците на ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ показаха, че освен успешни ученици, имат изключителни таланти в изкуството, музиката и спорта. Индивидуални изпълнители, групи и състави от различните класове представиха богата палитра от модерни и латино танци, художествена гимнастика, баскетбол, възрожденски песни и рецитали на творби от български автори.

Директорът на ОУ „Александър Г. Коджакафалията“ Михаил Ненов поздрави гостите на празника и заяви, че учебното заведение ще запази и надгради своя устрем и ще се стреми към постигането на още повече и все по-големи успехи.

На празника присъстваха още зам.-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева, началникът на Регионалното управление по образование Петя Петрова, представители на училищния съвет, много преподаватели, родители и деца.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата