петък, 21 април 2023 г.

42-годишен простреля дете при демонстрация с въздушна пушка

 

42-годишен жител на каспичанското село Косово е задържан в полицейския арест в Нови пазар за нанесена телесна повреда на 9-годишно дете, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Мъжът по случайност прострелял момчето с въздушна пушка.

Снощи, малко след 19,30 часа в шуменската болница за преглед е постъпило дете от Косово, придружавано от родителите си. Било с открита рана в дясната част на главата над ухото. При прегледа станало ясно, че раната е повърхностна, но за всеки скучай го настанили в болницата за наблюдение. Родителите казали, че детето е било простреляно с пневматична пушка.

Към село Косово били насочени екипи на полицията. Установили, че в района на читалището в селото 42-годишен местен жител демонстрирал своята въздушна пушка пред познати. Стрелял във въздуха, но сачмата попаднала в главата на момчето, което играело наблизо с други деца.

Незабавно е извършено претърсване в обитаваното от мъжа жилище. Полицейските служители иззели въздушна пушка със сачма в нея. Намерени са още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул - възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител. Намерени са два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с вид на барут, боеприпаси за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони. Районът бил отцепен. На място са пристигнали служители на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) във Варна. Боеприпасите са иззети. Мъжът е задържан в РУ- Нови пазар.

Случаят е докладван в прокуратурата, работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора ѝ, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата