събота, 29 април 2023 г.

Светът може да се сблъска с рекордни температури през 2023 г. заради Ел Ниньо

 Светът може да се сблъска с рекордни температури през 2023 г. заради Ел Ниньо   

Светът може да отбележи нови температурни рекорди през 2023 г. или 2024 г., съобщава Ройтерс, като добавя, че това ще бъде "подхранвано от изменението на климата и очакваното завръщане на метеорологичното явление Ел Ниньо"

Твърдението е на климатолози.

Новинарската служба добавя: "Най-горещата година в света досега беше 2016 г., която съвпадна със силния Ел Ниньо - въпреки че изменението на климата е подхранвало екстремните температури дори в години без това явление.

Последните осем години са осемте най-горещи в света - отразяват по-дългосрочната тенденция на затопляне, обусловена от емисиите на парникови газове."

Axios твърди, че синоптиците очакват Ел Ниньо да се развие "това лято", което "ще се съюзи с предизвиканото от човека изменение на климата и ще повиши средните глобални температури на повърхността".

Le Monde съобщава: "Температурите на океанската повърхност остават рекордно високи".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата