сряда, 19 април 2023 г.

Белгийски медии: Русия наблюдава от Брюксел със 17 шпионски антени инсталирани на покрива на посолството си

 

Върху сградата на посолството на Русия в Брюксел са разположени 17 шпионски антени, съобщават местни медии и твърдят, че това е рекорден брой подобни технически средства за руско дипломатическо представителство в Европа, предаде БТА.

За да поддържа шифрована връзка, посолството няма нужда от толкова антени, но те може да се използват за проследяване на разговори, водени по телефона и със спътникова връзка, се допълва в разследване на няколко европейски медии. Отбелязва се, че с такива антени е възможно прехващането на съобщения, свързани с работата на въздухоплаването, корабоплаването, военните и полицията.

Белгийските служби за сигурност са пояснили, че използват криптирана връзка от 2011 г., което би трябвало да осигури необходимата поверителност. Службите не изключват междувременно технологиите да са напреднали достатъчно, за да бъде възможен пробив.

Отбелязва се, че броят на антените на руското посолство в Брюксел е привлякъл вниманието на белгийското контраразузнаване и това е било потвърдено от министъра на правосъдието Венсан ван Кикенборн. По неговите думи е трудно да се установи видът на оборудването, използвано от руското дипломатическо представителство в страната.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата