събота, 18 март 2023 г.

Продължава приемът на документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

 Продължава приемът на документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

Община Бургас приемът на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Интегрираният проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства. Изпълнението се реализира в две последователни фази - Пилотна и Основна.

По проекта за подмяна на отоплителните уреди може да кандидатстват домакинства от Централна градска част, кв. „Възраждане“, комплексите „Бр. Миладинови“, „Лазур“, „Меден рудник“ – Зона Г, кварталите „Сарафово“, „Ветрен“ - Минерални бани, „Банево“, „Крайморие“, „Горно Езерово“, „Акациите“, „Победа“, „Черно море“ и „Рудник“.


Документите за кандидатстване може да се подават всеки работен ден на следните места:

Община Бургас – деловодство, адрес ул. „Александровска“ 26, от южната страна на сградата - от 08.30 до 17.15 часа.

Културен дом НХК, Енергиен офис на Община Бургас, от южната страна на сградата - от 08.30 до 13.00 часа и от 13.45 до 17.15 часа.

Първият финален срок за подаване на документи е 30 април 2023 г.

При подаване на документите всеки кандидат представя за проверка на място:

1. Лична карта на кандидата;

2. Удостоверение за настоящ адрес (само за кандидати, които кандидатстват за смяна на отоплителен уред в имот, който за тях се явява настоящ адрес);

3. Документ за собственост на имота, за който се кандидатства за смяна на отоплителния уред (нотариален акт, и/или удостоверение за ползване, съгласно Закона за устройство на територията, и/или договор за делба, и/или удостоверение за наследници и др. приложими документи);

4. Документ, доказващ че за имота са заплатени дължимите към момента на кандидатстването местни данъци и такси (напр. платежно нареждане, касова бележка и др.).

Подробна информация е налична на интернет страницата на Проекта: http://www.lifeipcleanair.eu и на интернет страницата на Община Бургас, раздел „Околна среда“, „Проекти“, Проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

 

Новините от днес и със задна дата