сряда, 1 март 2023 г.

Магнитните бури през март, на кои дати и как да се справим с влиянието им

 слънце затъмнение 

През март се очаква Земята да срещне три активни региона, които може да причинят смущения и магнитни бури, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

“Традиционно, през месец март се очаква „капризно“ време и това някак (не съвсем научно) се определяло от жените. Състоянието на магнитното поле на Земята, напълно научно доказано се влияе от активността на Слънцето", казват с намигване учените в пост във Facebook.

От института казват още да следим прогнозите, но да се доверяваме напълно само на данните в реално време.

За да запазите доброто си състояние, препоръчително е в тези дни да спазвате някои прости и популярни вече правила, като ако имате възможност да бъдете повече време на закрито.

Ако се появят симптоми на болка, важно е да не се самолекувате, а да се консултирате с вашия лекар. По време на магнитни бури е най-добре да останете спокойни, като избягвате прекомерната физическа и емоционална активност.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата