неделя, 19 март 2023 г.

Бойко Борисов: Ако и сега не направим правителство няма смисъл да агитираме на следващи избори / видео

  

Ако и сега не направим правителство, при следващите избори няма смисъл да минаваме и правим агитация.  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на митинг на партията във Велико Търново. Посрещнаха го симпатизанти в препълнената зала. 

Той обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз. Борисов бе категоричен, че ако те са били на власт през последните две години, че АМ "Хемус" вече е щяла да стига до Велико Търново, ако ГЕРБ, но сега международният път минава през града.

"Ако бяхме на власт, АМ "Хемус" щеше да е на 20 км тука от вас, да е стигнал до Възела. А всичко това беше спряно. И за да не каже някой от вас, че това са обещания, ние им оставихме по сметка 1,2 млрд., за да може да го продължат - с нас, без нас, няма значение. В момента, драги търновчани, международният трафик ви минава през центъра на града. Какъв въздух дишате, да ви питам, защото в София много обичат да го мерят. Тука на баира тировете как пушат и всичко ви влиза в блоковете и с.две години си мълчите. И слушате Рашков, Шишков с глупостите им", отбеляза Борисов.

"Санирането - 32 блока направихме. Безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго и тягостно, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях", обясни още партийният лидер.

Той се възмути още и че 2 години страната ни няма план за възстановяване и възмутено попита "Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?". Добави и че всъщност партията му е била оставила готов такъв.

"Спасява ни оръжейната промишленост, който за 5-6 млрд. изнася оръжие за Украйна и че изнасяме скъп ток. Само че има една малка подробност - те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва", обясни още той. Попита хората и дали като влязат в магазина се чувстват по-богати.

Той упрекна медиите, че две години са осигурили комфорт на управляващата Четворна коалиция и са мълчали за случващото се зад кулисите: "Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете! Срамота! Когато е управлявал ГЕРБ, са работили абсолютно всички еврофондове на 98%.

Нямахме нито едно наказание. А сега се води една популистка лява политика, която обрича на фалит, каза бившият премиер.

"Една госпожа, явно много ме мрази, ми вика - искам да станеш премиер. Ама парите са похарчени. Няма ги. А вие искате сутринта да си измиете очите и зъбите и този сън, който сте сънували две години, да изчезне. Все пак ние не сме богове. Ние сме хора и всичко това сме постигали с много работа, време и вашата подкрепа. И затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро", каза Борисов.

"ПП и ДБ искали да правят "правителство на малцинство". Ще им направя елементарната сметка - не могат да направят правителство с ГЕРБ, с ДПС (освен ако не са направили вече нова коалиция след изявлението на белгийския премиер освен за ПП и за ДПС часове по-рано)", заяви Борисов.

"Така че всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите. В случая се наемам с колегите да направим нещо по-добро от сегашното само, ако имаме мощна подкрепа. Ще има и саниране, и строителство на магистрали, и на ВиК сектора", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. 2009 г. попаднахме на най-трудната финансова и икономическа криза в света. 2009 г. не дадох нито една банка да мръдне, инфлацията я държахме 0,2-0,3% и 50 лв си бяха 50 лева", припомни Борисов за началото на първия си кабинет. Обясни и че при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза при Брекзит.

"Колкото и да е трудно, ще успеем, ако сме единни, ако сме силни. След много трагедии България се е възстановила. Ще се възстановим и след Промяната. Уважаемите медии един ден ще разберат, че са съпричастни към грабежа, извършен срещу българите. Защото услужливо мълчаха. Обвиниха Младежкия ГЕРБ и ви обраха по лев на всеки литър бензин и дизел. И ние купувахме най-евтиния руски петрол, а продавахме най-скъпото гориво. Един репортаж нямаше, за да проследят контрабандата на горивата. И от вас, драги журналисти, ви измъкнаха по лев. Сега ви измъкват през веригите, където пазарувате. Кой не мина, той не ни ограби!", каза Борисов

Докато ПП управляваха, България е дала 5 млрд. на Путин - вашите пари от джобенцата, заминаха за там, да се бие в Украйна. И си говорим за евроатлантизъм и за какво ли не. Вместо да постъпят като Чехия, Унгария, Румъния, Полша, те изгониха готвачките от руското посолство", заяви Борисов.

"С ваша помощ ще стане всичко това. А това да дойдете на партийно събрание в неделя, или много ни обичате, или много ви е страх. Щом пляскате, от любов ще е", пошегува се накрая Борисов и пожела: "Айде, живи и здрави".

Кметът на старопрестолния град д-р Даниел Панов приветства събралите се и отбеляза, че събитието на Неделя Кръстопоклонна има своя символичен смисъл.

"Последната година ни изчегъртваха, говореха какво ли не. Отидоха и по-далеч - арестуваха председателя на нашата партия господин Борисов. Ако погледнем философски, събитията през последните две години, бяха нашето страдание. Днес ние излизаме по-силни и заедно ще извикаме: "Победа!", отбеляза в словото си Панов.

Той припомни какво "наследство" са получили ГЕРБ преди 12 години и какви усилия са положили, за да превърнат страната в това, което беше преди 2 лета.

"Скъпи приятели, вашата роля днес е да убедите вашите близки, приятели, които не са решили да поемат към урните на 2 април, да гласуват с правилната бюлетина - с номер 2 за ГЕРБ. Така ние ще докажем, че партия ГЕРБ е най-силата политическа сила в България. Защото е партия на хората и партия, която винаги е мислила за хората", каза Панов.

Кметът припомни с цифри и факти помощта, дадена от кабинета "Борисов" за общината и областта.

"Велико Търново е град на българщината. И затова от тук ние поемаме към пътя на победата. Победата, която ще спре предсрочните избори. Победата, която ще доведе до съставяне на редовно правителство. И ГЕРБ ще се справи с всичко това", заяви д-р Даниел Панов.

Евродепутатът Ева Майдел излезе на трибуната. Нейното слово бе посветено на мотивацията да се гласува. "Ние имаме задача не просто да победим една коалиция. Нашата задача трябва да бъде просто да победим", отбеляза тя. Евродепутатът обясни, че през последните две години споделя на колегите си от Европейския парламент, че всъщност България не се подготвя за Шенген и еврозоната след края на последното правителство на ГЕРБ. "Имаме важна задача и тя е по-важна от всякога, защото тази илюзия е опасна. Прави така, че нашата държава да не се развива. Нашата задача е да спрем тази илюзия. Победа!", каза Майдел.

Водачът на листата проф. Костадин Ангелов бе приветстван със сърдечни аплодисменти. Той покани на сцената всички кандидати за народни представители.

"От два дни си мисля какво да ви кажа, скъпи приятели. Дали да покажа касови бележки от преди две години или лекарства, които преди бяха с 50% по-ниски. Но вие всичко това го знаете. И се отказах. Вчера гледам една снимка от едно предизборно събитие на ПП. Гледам една хубаво осветена сцена, един хубав екран, едни хубави цветове и си казвам - брей, направили са го хората, много европейски изглежда. И една тъмна, тъмна зала. В един момент наши приятели ми изпратиха снимка със светнати лампи. И като са светнати лампите, какво да се види - залата, направо да си го кажем, празна! Само че Промяната са публикували снимката с изгасените лампи. Тази партия и коалиция е една много, ама много голяма илюзия. Цялата им работа е такава - на тъмно изглежда прекрасно, но светнат ли лампата, виждате, че е кухо и изпразнено от съдържание и смисъл", отбеляза проф. Ангелов.

Той се пошегува, че се готви нова коалиция - между ПП, ДБ и ДПС или пък тази коалиция се готви "отвън". "Странна работа, уж политически опоненти, ама май само на тъмно", заяви той.

Костадин Ангелов припомни, как Кирил и Асен са обрекли България на икономически застой. Той коментира и клип на ПП, сниман с обещания за Северозапада, но сниман пред... Народния театър: "Е, не можа ли госпожицата или госпожата, за която Петков е "просто Киро", да си вдигне "едно място" и да отиде във Видин, Враца или Мездра, да снима клипа там? Но не, снимат го пред Народния театър. Защото са артисти! Артисти!".

"Боли ме, защото България е болна. България е потънала в тъмнина. Време е да запретнем ръкави и да излекуваме България от вируса на Промяната", заяви емоционално проф. Ангелов. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия!/ Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

--------------------------------------------------

За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата