четвъртък, 2 март 2023 г.

Спасената със „Спартан“ родилка на среща със здравния министър: Молех се да оцелея

  

38-годишната Господинка Господинова, която през януари по спешност беше транспортирана от Балчик до София с военния "Спартан", се срещна със здравния министър д-р Асен Меджидиев. 

"Благодаря за всичко, което направихте за мен. Благодаря за професионалното и човешко отношение на медицинските екипи. Никога няма да забравя момчето, което през целия полет ми държеше ръката и ми даваше кураж. Имах късмета, че за мен се грижеха невероятни лекари, с големи сърца - истински професионалисти", обърна се към министъра Господинова. 

"За съжаление, докато човек не стигне до такъв критичен момент, трудно си дава сметка, че нищо друго в живота няма смисъл. 24 часа съм се молила да се върна при семейството си и това се случи", добави още Господинка Господинова. 

На 4 януари тя стана майка за втори път - този път на близнаци. След раждането получава усложнение и губи много кръв. На Йордановден по искане на Министерство на здравеопазването бе осъществена съвместна операция на Военноморските и Военновъздушните сили за медицинската евакуация на 38-годишната родилка. Вертолет "Дофин" от състава на авиобаза "Чайка" във Варна транспортира жената от Силистра до Балчик, а след бе качена на самолета "Спартан" от състава на 16-а авиационна база, който кацна в авиобаза "Враждебна". На пистата линейка очакваше пациентката и тя бе превозена до "Майчин дом". След 3-часова операция в "Майчин дом" животът ѝ бе вън от опасност. На 9 януари бе преместена в реанимацията на Александровска болница, а няколко дни след това беше изписана. 

 

"Положихме всички усилия. Бяхме много притеснени, особено по време на транспортирането със самолета "Спартан", но винаги сме вярвали, че нещата ще имат своя добър край. В такъв момент поглеждаме по друг начин на живота. Най-голямата благодарност, естествено, е към лекарите - това са хората, които заслужават нашето признание и, благодарение на които днес Вие сте в дома си със своето семейство", подчерта здравният министър.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

 

Новините от днес и със задна дата