За нова опасна мода сред подрастващите - никотинови торбички, или т.н. снус, алармират униформените от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Това е легален никотинов продукт и поради това е леснодостъпен. Въпреки че е забранен за продажба на малолетни и непълнолетни, те намират начин да се сдобият с него и да си устройват състезания по издръжливост с идеята да бъдат интересни и харесвани от връстниците си, обясняват от полицията.

Това "забавление" може да бъде опасно. Трудно може да се определи дозата, която е извън възможностите за справяне на организма и често пъти това води до усложнения.

В областта вече има случаи на младежи стигнали до болнични заведения. Предозирането води до замайване, прилошаване, дезориентация, безтегловност, казва още от ОДМВР Велико Търново.

И отправят апел към родители, учители и търговци да проявяват повече отговорност и бдителност да разговарят с подрастващите и да им разясняват опасността от приема на снус, за която често пъти децата дори не подозират.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo