сряда, 1 март 2023 г.

Крал Чарлз Трети прогонва Хари и Меган от дома им

 

Крал Чарлз Трети има намерение да прогони сина си принц Хари и жена му Меган от "Frogmore Cottage", вилата, която обитаваха, оставяйки ги без дом в Обединеното кралство - и предлага имота на брат си Андрю, пише "Daily Mail".

Бъкингамският дворец издаде предизвестие за изгонването на херцога и херцогинята на Съсекс дни след като мемоарите на Хари "Spare", в които той направи поредица  сензационни разкрития срещу кралското семейство, се появиха на рафтовете във Великобритания през януари, според "The Sun".

На тяхно място от Бъкингам искат да настанят другият скандален кралски член - херцогът на Йорк, който в момента обитава Royal Lodge - много по-голям имот, твърди вестникът.

Говори се, че Андрю се съпротивлява на преместването, но при всички случаи Хари и Меган ще бъдат принудени да напуснат вилата - единственият им останал дом в Обединеното кралство. И така напълно ще се установят в САЩ като местоживеене, независимо дали Андрю ще си разтовари багажа в "Frogmore Cottage".

Разкритието излиза покрай подготовката за коронацията на крал Чарлз през май и спекулациите, че принц Хари може да не получи покана.

Той от своя страна разказва във вечерни шоу програми в САЩ неща от личния си живот, като например кой е любимият му сандвич - тост със сирене и шунка, овкусен с дижонска горчица. В мемоарите си разказва как е ял халюциногенни гъби в дома на Кортни Кокс и как си е фантазирал, че той е Чандлър, а тя Моника, от "Приятели". Актрисата обаче отрече да е имало такива гъби, нарече го приятен човек и обясни че е останал няколко дни след купона у тях. 

Кралски вътрешен човек казал още пред "The Sun" за домашните казуси: "Това със сигурност означава края на времето на Хари и Меган в Обединеното кралство. Андрю се съпротивлява на идеята да се премести във "Frogmore Cottage", след като му беше предложено миналата седмица. Но това показва, че Хари и Меган са безсилни да спрат изгонването".

"Frogmore Cottage" е изящен дом в Уиндзор, подарен на херцога и херцогинята от покойната кралица през 2018 г. за тяхната сватба.

Вилата се намира само на един хвърлей от вила "Аделаида" - основната резиденция на принца и принцесата на Уелс.

То е по-скоро като имение, с пет спални и обширни градини - и претърпя многомилионен ремонт през 2018-2019 г., преди Хари и Меган да се нанесат.

Преди това са били пет отделни имота за персонала, работещ в имението Уиндзор.

Хари и Меган наскоро подновиха договора си за наем на имота през май 2022 г., след като принцеса Юджини и нейният съпруг, се нанесоха след заминаването на херцога и херцогинята през 2020 г. Юджини и семейството ѝ го напуснаха когато Хари и Меган се върнаха за кратко, и се преместиха в Португалия.

Това се случва в неприятен момент за Хари и Меган, чиито рейтинги на популярност в САЩ са спаднали значително след пускането на "Spare".

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата