събота, 11 март 2023 г.

Цената на щанда различна от тази на касата

  istock

„Твърде рано е да очаквате в рамките на един месец да има резултат. Ние сме направили прогнози, които предвиждат в рамките на от 3 до 6 месеца да има някакъв резултат от действията на комисията – това, което е свързано с откриването и констатирането на нелоялни търговски практики”.

Това заяви в студиото на „Събуди се” председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев по повод проверките, които държавата прави в търговските вериги.

Най-честите нарушения, които Комисията открива, са свързани с подвеждаща информация, която заблуждава потребителите, подчерта Алипиев.  

„Това, с което най-често се сблъскваме, е цена на щанд, която е различна от тази на касата, привличане на потребителите с промоции, за които количествата на стоките не са обезпечени”, обясни шефът на КЗП. 

Именно по този начин търговците изкривяват икономическото поведение на потребителите и създават предпоставки за изкуствено завишаване на цени, каза още Стоил Алипиев.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата