четвъртък, 9 март 2023 г.

Посланикът на Република Полша Н. Пр. Мачей Шимански пожела по-тясно културно сътрудничество с Бургас

 Посланикът на Република Полша Н. Пр. Мачей Шимански пожела по-тясно културно сътрудничество с Бургас

Посланикът на Република Полша Н. Пр. д-р Мачей Шимански обсъди възможностите и областите за по-тясно културно сътрудничество с кмета на Бургас Димитър Николов. Повод за визитата на първия дипломат на Полша в Бургас бе откриването от 18.00 часа на авторската изложба „Птиците в България през очите на един поляк“ в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Фоторазказът включва 35 табла на видове птици от цялата страна.

Негово превъзходителство д-р Мачей Шимански е любител на птиците, техен наблюдател от 35 години и фотограф от 15. Както самият той подчертава, и в двете области е любител, но има дългогодишен опит и знания, натрупани както по време на наблюденията и фотографирането, така и благодарение на обществената си дейност в полза на птиците.

Първият дипломат на Полша сподели че това е първата му официална визита в Бургас, но е посещавал вече защитена местност Пода, за да снима птиците там.

Кметът Николов сподели пред своя гост желанието на Бургас да почерпи от опита на Полша в областта на телемедицината с цел разширяване и надграждане на системата, която стартира скоро в морския град.

Негово Превъзходителство д-р Шимански заяви, че се очаква скоро в София да се проведе конференция, посветена на телемедицината, с участието на полски фирми.

По време на срещата бяха обсъдени още възможностите за провеждане през лятото на различни културни събития, свързани с представяне на традиционни полски кулинарни ястия, изложби и концерти, тъй като по това време Бургас е посещаван от много полски и чуждестранни туристи.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

 

Новините от днес и със задна дата