понеделник, 6 март 2023 г.

Фалшивото сирене наполовина по-евтино от истинското

 istock

Цената на краставиците на едро стигна 6 лева, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. За последната седмица цената се е вдигнала с нови 34 стотинки за килограм.

По-голямо е поскъпването при оранжерийните домати, където за седмица увеличението е с нови 44 стотинки за килограм и на едро те се продават по 4,12 лева за кг. Малко по-евтини са вносните домати – 3,96 лв. за кг, като за седмица са поскъпнали с нови 10%.

Нагоре са и цените на морковите и лука, като на едро се продават съответно по 1,28 л. за кг и 1,55 лв. за кг.

Освен при зеленчуците поскъпване има и при боба, ориза, лещата и брашното с между 1 и 5 стотинки за кг.

Сиренето от краве мляко вече е 11,43 лева за кг на едро, докато това с растителни мазнини поевтинява малко и се продава 5,41 лв. на едро. Кашкавалът пък се продава за над 18 лева за килограм.

Киселото и прясното мляко също поскъпват, като бутилка от литър прясно мляко се продава по борсите по над 2,60 лева, а кофичка кисело мляко стига 1,25 лева.


Пилешките гърди вече гонят 12 лева на едро за кг., докато замразените пилета се продават по 6,30 лева за кг.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата