събота, 18 март 2023 г.

Гешев отговори на Демерджиев за операцията на ДАНС и прокуратурата: Може да стане сериал

 Махането на Гешев не е "вендета", а опит да се покаже, че няма безнаказани

Задочната размяна на реплики между МВР и прокуратурата продължава. В ябълка на раздора се превърна пресконференцията в четвъртък, на която бяха показани писма и аудиозаписи от флашки.

Според държавното обвинение в тях се обсъжда как срещу заплащане могат да бъдат сменени полицейски началници и дори да бъде свален главният прокурор.

Демерджиев: Не мога да си представя главния прокурор в ролята на жертва

В ексклузивно интервю за NOVA министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ако има завладяна държава, МВР не е част от нея и заговори за филм.

Часове по-късно главният прокурор Иван Гешев му отговори през интервю за агенция БГНЕС.

„Не съм участник в този филм или сериал. Не знам как да го нарека. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато се извършиха действия и беше поискано съдействието на полицията”, обяви в петък пред NOVA вътрешният министър.

„Не може да е филм и да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняваното на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Аз не мога да възприема това като филм. Като мога да го уверя, ако използвам неговата стилистика - наистина може да стане сериал. Най-малкото, защото колегите представиха една малка част от записите, най-интересната, но съм сигурен, че има и доста по-интересни части”, отвърна Гешев.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

 ------------------------------------------------

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата