понеделник, 13 март 2023 г.

Христо Грозев след победата на Оскарите: Путин се вбесил, след като гледал филма "Навални"

  

Само преди няколко часа лентата "Навални", в която разследващият журналист Христо Грозев играе важна роля не само пред, но и зад камера, помагайки за нейното създаване, спечели най-престижната награда в света на киното.

На деветдесет и петата церемония по връчване на отличията на американската кино академия продукцията, посветена на руския опозиционер Алексей Навални и борбата му за демокрация и срещу корупцията в неговата родина, получи "Оскар" в категорията "Документален филм".

Едва няколко часа след края на бляскавото събитие, провело се в "Dolby Theatre", сънародникът ни се включи чрез директна видео връзка от Лос Анджелис в предаването "Преди обед" по bTV. В него той определи ползата от получената статуетка като прагматична за заглавието, тъй като сега то ще достигне до поне още двадесет милиона души, които ще се запознаят с фактите, представени в него.

"Русия има програма за убийство и елиминиране на собствените си граждани - на всички, които имат смелостта да тръгнат против властта или да се кандидатират за президенти", заяви Грозев. "От данни, които съм получил от хора, близки до Путин, знам, че след като той е гледал филма, е бил много вбесен", сподели журналистът пред телевизията, изказвайки предположението си, че визуалния разказ, голяма част от финансирането на който в началото е била негова, има връзка с опасността за живота му.

По думите му организаторите на проявата може и да не са допуснали украинския държавен глава Володимир Зеленски да направи изявление в нейните рамки, но въпреки това неговите послания са били отправени в речта на режисьора Даниел Роър, който заяви позицията си относно войната от сцената.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата