сряда, 15 март 2023 г.

Принцесата на Испания влиза в казарма наесен

 

Принцеса Леонор, наследница на трона на Испания и бъдещ върховен главнокомандващ на въоръжените сили, ще започне тригодишното си военно обучение през септември, предаде Франс прес, позовавайки се на испанското правителство.

Дъщерята на краля на Испания Фелипе Шести ще навърши 18 години през октомври и кралското семейство е решило, че "тя трябва да получи военно обучение, както Негово Величество кралят и както е обичайно в други парламентарни монархии", каза за пресата министърът на отбраната Маргарита Роблес след заседанието на министерския съвет.

Правителството е одобрило указ, който регламентира обучението и военната кариера на принцесата на Астурия, съобщи говорителката му Исабел Родригес.

Военната подготовка ще започне през септември, след като принцеса Леонор завърши колежа в Уелс, и ще продължи три години, през които тя ще се обучава в сухопътните, военноморските и военновъздушните сили.

Министър Роблес припомни, че Леонор е призвана да стане първата жена главнокомандващ на испанските въоръжени сили.

Ако следва пътя на баща си, който е завършил право в университет "Комплутенсе" в Мадрид, принцесата по-късно ще учи в испански университет, а след това ще вземе магистърска степен в чужбина. Кралят е следвал "Международни отношения" в Джорджтаунския университет във Вашингтон, съобщава БТА.

Принцеса Леонор е родена на 31 октомври 2005 г. Тя е по-голямата от двете дъщери на крал Фелипе Шести и съпругата му Летисия.

Според конституцията на страната кралят е държавен глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата