вторник, 21 март 2023 г.

Истерия: Медведев заплаши Международния наказателен съд в Хага със свръхзвукова ракета

  

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заплаши с руски свръхзвукови  ракети прокурора Хан и съдиите от Международния наказателен съд в Хага, издали заповедта за ареста на руския президент Владимир Путин. Това заяви самият Медведев в профила си в Телеграм.

Той посочва, че последствията от решението на магистратите от Хага по отношение на международното право ще бъдат "чудовищни", след като са решили да съдят президент на ядрена държава, нечленуваща в МНС, както САЩ и други страни.

"Уви, господа, всичко е от Бога - и ракетите. Напълно можете да си представите насочване на хиперзвуков носител от Северно море от руски кораб към зданието на съда в Хага", заплаши Медведев. И продължава, като предупреждава магистратите, че въпросната ракета няма да бъде свалена.

"И понеже съдът е просто една лоша международна организация, а не население на държава от НАТО, затова и война няма да започне. Ще се уплашат. И никой никого няма да жали. Така че, граждани на съда, внимателно гледайте към небето", продължава със заплахите Медведев.

Бившият президент на РФ прави извода, че наблюдаваме окончателното разрушаване на системите на международното право, като посочва че тези институции и преди не са били особено ефективни. "Конвенции и различни международни актове днес се приемат трудно, налице е пълна ангажираност и диктат на групата на англосаксонските държави", констатира още Медведев.

"Главният порок на системата международното публично право е в нейната неефективност. Страните не желаят да изпълняват пристрастни актове на Генералната асамблея на ООН, да налагат вето над решенията на ООН и напускат различни институции на ООН. Причината е в тяхната несправедливост, основана на недопустимостта на принудата от страна на суверенни държави спрямо други суверенни държави", твърди Медведев.

И прави заключението, че Международният наказателен съд, създаден на базата на Римския статут, е никому ненужен, тъй като в него и не членумат едни от най-големите държави.

"Кого е привлякъл към отговорност? Трийсетина никому неизвестни лица. С други думи, ефективността от неговата дейност е нулева, това не е Нюрбергският и Токийският трибунал. Или даже съмнителният трибунал за Югославия", казва още Дмитрий Медведев.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

  Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата