понеделник, 6 март 2023 г.

Какво време да очакваме през седмицата и следващите почивни дни

  

Топло време, с много слънце ни очаква през новата седмица.

Днес ще има променлива, намаляваща до незначителна, облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

През нощта облачността ще се увеличи, но само на отделни места в Южна България е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури сутринта ще са от 2 до 7 градуса.

През деня облачността ще бъде по-значителна над южната половина на страната и там на места ще превали слабо. Температурите ще се повишат още и ще достигнат 13 до 18 градуса. Ще духа слаб, на места в планините и на югоизток - до умерен южен вятър.

В сряда минималните температури ще останат без промяна, от 2 до 7 градуса, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 14 до 19, на места до около 20 градуса. Ще продължи и цъфтежът на ранните и средноранни овощни видове.

Ще продължи да духа предимно слаб, на местата, чувствителни на южен вятър - до умерен такъв от юг.

В четвъртък ще бъде най-топло с минимални температури от около 5 до 10 градуса и дневни от 17 до 22 градуса.

В петък облачността ще се увеличи и над Южна България ще завали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Минималните температури в повечето места ще бъдат от 6 до 11, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 13 до 18 градуса.

Вятърът отначало ще бъде до умерен и временно силен от запад  и северозапад, но по-късно през деня ще се ориентира от изток за кратко.

В събота облачността ще бъде променлива до значителна. Вятърът ще се ориентира отново от югозапад-юг и температурите ще се повишат с 2-3 градуса до интервала от 17 до 22 градуса.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата