Отново агресия към медицинско лице. Поредният случай на насилие този път е от Спешното отделение на врачанската многопрофилна болница.

До конфликта се стигнало, след като баща на 8-годишно дете, което по думите му е било с много висока температура, не открил медицинското лице на регистратурата.

В продължение на 15 минути той звънял на звънеца на отделението, но никой не реагирал, съобщи bTV.

Впоследствие се стигнало до пререкание и мъжът ударил медицинската сестра. Тя пък заяви пред телевизията, че е помагала на колегите си за три много тежки случая, а детето, заради което е възникнал конфликтът, не е било в спешно състояние.

"Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала. На петата минути излиза тази, която е на рецепцията, понеже вече звъним настоятелно. И започва да вика: Какво си се развилнял, бе? Викам ѝ: Има дете за хоспитализация. А тя ми отговаря: Ще го хоспитализирам, ако искам. Да, точно така ми отговаря - има свидетели. Започна да се държи арогантно. Право в лицето ми се завря и аз не знам как съм реагирал. Възможно е да съм я ударил", разказва бащата.

"Все пак регистраторката също е медицинско лице и се случва да помага в обработката на пациентите. Понякога един прави ЕКГ, друг взима кръв за изследване, а трети слага катетър. Не е оправдано, колкото и да си афектиран, не е оправдано", категорична е д-р Теодора Генова, дежурен лекар.

Медицинската сестра, която отказа да застане пред камерата на bTV, няма обяснение за агресията на бащата. Тя заяви обаче, че ще търси правата си по съдебен ред.

Инцидентът е заснет от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение. В момента случаят на насилие се разследва от органите на реда.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

-----------------------------------------------

За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo