неделя, 19 март 2023 г.

Мълнии и риск от градушки в първата пролетна седмица

 Facebook пусна платената си версия в САЩ

Meta Platforms Inc в петък стартира своята абонаментна услуга в САЩ. Тя ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram да плащат за потвърждение по същия начин, по който това се случва в Twitter, съобщава Reuters.

Услугата Meta Verified ще даде на потребителите синя значка, след като потвърдят своите акаунти с помощта на държавен документ за самоличност и ще струва 11.99 долара на месец за уеб версията и 14.99 долара за приложението за iOS и Android, се казва в изявление на Meta.

Услугата, която Meta тества от февруари, следва стъпките на Snapchat, както и на приложението за съобщения Telegram. Компанията за социални медии прави поредно усилие да диверсифицира приходите си, които сега са основно от реклама.

След изкупуване от Мъск за 44 милиарда долара миналата година, Twitter пусна своята Blue абонаментна услуга, която позволява на хората да плащат за синята отметка, която преди беше ограничена до проверени акаунти на политици, журналисти и други публични личности.

Първоначалното стартиране на Twitter Blue през ноември доведе до голям ръст на потребителите, представящи се за някоя известна личност или марка в платформата. Това принуди компанията да спре временно услугата и да я пусне отново, но с различни цветни чекове – за физически лица, компании и правителствени представители и структури.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия!/ Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

--------------------------------------------------

За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата