сряда, 15 март 2023 г.

Война по улиците на Неапол, италианци и германци се бият с полицията

 

Улиците на Неапол се превърнаха в същинско бойно поле в часовете преди началото на срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига между местния Наполи и Айнтрахт (Франкфурт). Причина за това стана инвазията от германски фенове, които пътуваха до южния италиански град въпреки забраната за гостуващи привърженици.

Хиляди ултраси на "орлите" от Франкфурт се изсипаха в Неапол, а това напълно очаквано доведе до безредици, насилие и грозни сцени.

Агитките на двата тима си спретнаха здрави битки в първия двубой миналия месец, завършил с италианска победа с 2:0. Именно това доведе до налагането на забрана за присъствието на гостуващи фенове на "Диего Армандо Марадона" тази вечер, но тя по никакъв начин не трогна феновете на Айнтрахт, които са се доказали като едни от най-темпераментните в Европа.

По време на похода си към трофея в Лига Европа миналия сезон немските запалянковци впечатлиха с многохилядно присъствие при визитите си на Бетис, Барселона и Уест Хем.

Заради случките покрай първия мач се стигна дотам, че италианското вътрешно министерство наложи забрана за германските привърженици за ответния мач. От клуба обжалваха и спечелиха, но след това се отказаха от полагащите се билети и призоваха своите фенове да не пътуват за Неапол.

До баталните сцени по неаполитанските улици се е стигнало, след като организираните фенове на домакините са намерили начин поединично да преодолеят полицейската охрана на централната част на града. Там вече германските хулигани са били влезли в сблъсък с полицаите, а в крайна сметка пазителите на реда са се оказали по средата между двете агитки.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата