вторник, 14 март 2023 г.

Внучката, отнела живота на актрисата Виолета Донева, пред съда: Не ми пука

  

                              Снимка: БТА

Софийският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение "задържане под стража" на 18-годишната Ивет Стайкова, обвинена за убийството на баба си - актрисата Виолета Донева.

81-годишната актриса бе открита мъртва в дома си в столичния квартал "Изток" в края на октомври м.г. Сигналът до тел. 112 бе подаден от нейни съседи, които забелязали, че от няколко дни не е излизала от вкъщи. За да влязат в апартамента, полицаите са разбили вратата. По тялото на Донева е имало следи от насилие.

Ивет Стайкова беше привлечена като обвиняема за това, че умишлено е умъртвила Виолета Донева, като я наранявала многократно с нож по главата, шията и гръдния кош. Това е довело до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта ѝ.

Защитникът на 18-годишното момиче поиска по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража", защото Ивет е неосъждана, няма следи по оръжието от нея и няма преки доказателства за престъпление. По време на предишно заседание защитата обяви и че дванадесетокласничката злоупотребява с наркотици от 14-годишна като има и няколко престоя в клиники. Направила е и предполагаем опит за самоубийство, като се е хвърлила на линиите на метространция "Европейски съюз".

Пред съдебния състав обаче момичето невъзмутимо заяви "Не ми пука", когато апелативните магистрати и дадоха право на последна дума.

Обвиняемата остава зад решетките, тъй като според САС има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода, или да се укрие. Има доказателства, че Ивет Стайкова пребивава на различни адреси.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата