Украинка, издирвана от властите в Танзания чрез "Интерпол" за контрабанда на костенурки от защитен вид, е била арестувана в края на февруари в Малко Търново. По искане на Окръжната прокуратура в Бургас е взета мярка "временно задържане" за срок до 40 дни, съобщават от обвинението.

Спрямо украинската гражданка в Танзания се провежда наказателно преследване за незаконно притежание и контрабанда на 116 костенурки от защитен вид. Те са държавна собственост и са били изнесени през международно летище в Танзания.

За посоченото престъпно деяние наказателният закон в Танзания предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 30 години.

Жената е установена от българските власти на 28.02.2023 г. на ГКПП - "Малко Търново". Престъпленията, за които тя е издирвана в Танзания, имат аналог и в българския наказателен кодекс, уточняват от Окръжната прокуратура в Бургас.

Постановената по отношение на украинката мярка "временно задържане" за срок до 40 дни е окончателна, тъй като тя е потвърдена от Апелативен съд - Бургас в съдебно заседание, проведено на 09.03.2023 г.

Предстои искането за екстрадиция на украинската гражданка да бъде разгледано по същество пред Окръжен съд - Бургас.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo