сряда, 22 март 2023 г.

Трима загинаха при удар между камион и кола

 Илюстративна снимка 

Трима души загинаха, а четирима пострадаха при сблъсък на камион и лек автомобил край Попово, съобщиха от Окръжната прокуратура в Търговище.

Инцидентът е станал около 20 часа снощи на пътя между село Ковачевец и Попово. 

Според първоначалната информация, при излизане на товарния автомобил от крайпътна отбивка се е стигнало до сблъсък с лекия автомобил.

На място са загинали трима души - две жени на възраст 24 г. и 70 г. и мъж на 45 г. Тежко пострадала е 21-годишна жена, която е настанена в болнично заведение с реална опасност за живота. Водачът на лекия автомобил (25 г.) е получил фрактури на двете ръце. Леко са пострадали и водачът на камиона (66 г.), и неговият спътник (57 г.).

Направените тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата водачи са отрицателни. По-младият мъж е неправоспособен водач, а водачът на товарния автомобил е професионален шофьор.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитват се свидетели на инцидента. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент, продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура - Търговище.

Два часа по-рано след челен сблъсък на два леки автомобила между Добрич и Генерал Тошево четирима души пострадаха и са настанени в реанимациите на МБАЛ-Добрич и МБАЛ "Света Анна - Варна", съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Сигнал за инцидента е получен около 18:02 часа снощи. На място - край разклона за село Генерал Колево, е установено, че 65-годишна жена губи контрол над лек автомобил "Опел", навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек автомобил "Пежо", управляван от 62-годишен мъж.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Освен тях, пострадали са и двама пътници от пежото - мъже на 54 и 61 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

 

 

Новините от днес и със задна дата