сряда, 15 март 2023 г.

Военни от Хасково унищожиха противопехотна мина до границата край село Аврен

  

              Снимка: Тихомир Петков, xnews.bg

 Военнослужещи от военно формирование 52740 - Хасково участваха в обезвреждането на невзривен боеприпас в землището на граничното село Аврен.

Сигналът е подаден от кмета на крумовгрдското село Димитър Антоново.

Със заповед на командира на Сухопътните войски е бил задействан модулът за обезвреждане на невзривени боеприпаси от състава на 2 механизирана бригада, информира Xnews.bg.

Под ръководството на капитан Слави Красев модулът в състав от 3-ма военнослужещи и 2 единици техника са се отправили към пограничната бразда в землището на село Аврен.

След пристигане на указното място, екипът се е заел с изпълнение на мероприятията по обезопасяване и последващо унищожаване на невзривеният боеприпас - противопехотна мина.

Поради силно пресечената и трудно-достъпна местност, спазвайки стандартните процедури и мерки за безопасност мината е унищожена на място.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата