вторник, 7 март 2023 г.

"Голямо и смело сърце": Шестокласник спря пожар край езерото Вая (видео)

  

                         Снимка: Колаж на Dir.bg

Бургаският шестокласник Никола Байкушев - ученик от ОУ "Христо Ботев" в бургаския квартал "Долно Езерово", показа, че няма значение на каква възраст си, ако имаш голямо и смело сърце! Никола спря пожар, разгорял се край езерото Вая, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов на страницата си във фейсбук.

Случаят е от преди два дни.

Момчето е било с велосипеда си, когато е забелязал пушеците. Веднага се върнал вкъщи, за да обуе подходящи обувки, взел кофи и заедно с баща си се върнали да гасят пламъците на недостъпното за противопожарен автомобил място.

Двамата започнали битка с огъня, тъй като преценили, че той е на труднодостъпно за кола място и противопожарен автомобил не би стигнал там. Никола приложил и всички свои познания, тъй като лятото посещавал занятия "Млад огнеборец".

"До зоната няма път и пожарна не може да стигне. Около един час гасиха огъня... Е, върнаха се опушени здраво и опърлени и двамата, но...доволни.", разказа майка му Татяна във фейсбук.

"Не знам дали Никола ще стане огнеборец, но съм сигурен, че и той, и родителите му заслужават поздравления за емпатията си към света!", написа още кметът на Бургас.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата