Мъж на 92 години е заловен да управлява лек автомобил в центъра на Сливен след употреба на алкохол, без шофьорска книжка и без регистрационни номера, съобщи БНТ.

Мъжът е спрян за проверка, защото полицейският патрул е забелязал, че колата е без номера. Срещу него е образувано бързо производство и му съставен акт по Закона за движение по пътищата.

92-годишният Стефан Стефанов коментира, че не за пръв път се качва на автомобила си, за да отиде до близкия магазин и до гаража. Той видимо не бе притеснен, че е пристъпил закона.

"Хич не знам за какво ме спряха", каза Стефан Стефанов.

От разказа на възрастния мъж не стана ясно дали в момента притежава шофьорска книжка и къде е тя, както и дава ли си сметка, че е опасен на пътя.

Пред БНР той заявява, че не за пръв път се качва на автомобила си, за да отиде до близкия магазин и до гаража. Той видимо не бе притеснен, че е пристъпил закона: "Какви ги приказваш, бе? Всички знаят за какво ме спряха", каза той.

"Аз от 1962 година съм шофьор и нарушения почти нямам", отбеляза Стефан Стефанов.

На въпрос към дъщеря му защо ключовете на колата са в него, отговорът бе следният: "Кой да му ги вземе?"

Съседите на Стефанов бяха категорични, че не трябва да бъде допускан отново да седне зад волана:

"Не е за шофьор";

"Естествено, като стане на 90 години то се предполага, че няма рефлекси".

Въпреки всеобщото мнение, че трябва да приключи с шофирането, Стефанов обяви, че няма такова намерение: "Ще карам, докато пукна, ще карам?"

Ако възрастния мъж отново бъде заловен да управлява автомобил без шофьорска книжка, то той ще се изправи пред съда.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo