събота, 18 март 2023 г.

Трус с магнитуд 6,9 разтърси Еквадор има жертви и големи щети

 Ново земетресение в България - Общество - Новини Бг

Силно земетресение разтърси региона около втория по големина град в Еквадор в събота, при което са загинали най-малко 4 души. Има много повредени сгради, съобщи в. "Вашингтон Пост".

Геоложката служба на САЩ съобщи за земетресение с магнитуд 6,9 в крайбрежния регион Гуаяс в страната. То е било с епицентър на около 50 мили (80 км) южно от Гуаякил, който е център на област с население над 3 млн. души.

Агенцията на южноамериканската страна за реагиране при извънредни ситуации, Секретариатът за управление на риска, съобщи за един загинал човек в андската общност Куенка. Жертвата е била пътник в автомобил, попаднал под развалините на къща.

В Гуаякил, на около 270 км югозападно от столицата Кито, властите съобщават за пукнатини по сгради и домове, както и за някои срутени стени. Властите разпоредиха затварянето на три тунела за автомобили.

Видеоклипове, споделени в социалните медии, показват хора, събрани по улиците на Гуаякил и близките общини. Хората съобщават за паднали предмети в домовете им.

В град Мачала е потънал кей. Земетресението е усетено и в северната част на Перу.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата