четвъртък, 2 март 2023 г.

И майката на второто разменено бебе в АГ "Шейново" подаде иск за 300 000 лв. в съда

 И майката на второто разменено бебе в АГ "Шейново" Севда Михайлова е подала иск в Софийския градски съд, съобщават от институцията. 

Той е бил внесен от представляващия я адвокат Тодор Мангъров и е на стойност 300 000 лева. 

 

В началото на януари тази година адвокатът на другото потърпевшо семейство Стоян Стойков също внесе в СГС искане за обезщетение от 300 000 лева.

По закон страната, която предявява иска за обезщетение, се натоварва и с разноските по делото. Размерът на държавната такса, която семейството трябва да плати, е 4% от предявената сума. Така ищците трябва да дадат по 12 000 лева държавна такса.

Двете деца са родени на 13 септември 2022 г. в АГ болница "Шейново". Представляваната от адвокат Стойков майка, която ражда чрез секцио, първа се усъмнява, че това не е нейното дете и иска ДНК експертиза. На 16 декември 2022 резултатите показаха, че двете бебета в действителност са били разменени при раждането, след което на 13 януари т.г. момиченцата бяха върнати всяко на биологичните си родители. 

Няколко дни по-късно адвокатът на Севда Михайлова Тодор Мангъров внесе в деловодството на лечебното заведение иск за извънсъдебно споразумение в размер на 300 000 лева. Тогава и адвокат Стойков коментира, че доверениците му се надяват да се постигне договорка с болницата. Това обаче не се случи, след като Съветът на директорите на "Шейново" се запозна със становището на външния консултант, нает специално за случая. Така единственият начин да бъде разрешен казусът с обезщетението за двете семейства остана внасянето на иск в съда.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата