понеделник, 6 март 2023 г.

Свидетел: Семерджиев возеше в колата си 2 момичета, едното плачеше: "Убихме хора"

  

                             Снимка: БТА

 Две момичета са се возили в автомобил на Георги Семерджиев при фаталния удар на бул. "Черни връх" в София, при който загинаха две млади жени. Това заяви пред съда един от свидетелите на катастрофата, цитиран от bTV.

Той е бил с мотор и е видял как Семерджиев минава няколко пъти на червено.

"След удара спрях, за да помогна, ако има как. Имаше две момичета. Едното плачеше и повтаряше "Бързо, бързо, убихме хора", разказа очевидецът пред съда.

След това двете момичета изчезнали. Свидетелят не успя да ги опише.

Делото срещу Георги Семерджиев продължава с разпити на свидетели на самата катастрофа. Днес пред съда на въпроси отговарят общо 12 души.

Семерджиев е подсъдим за катастрофата от 5 юли 2022 година, при която на бул. "Черни връх" в столицата загинаха жени на 22 и 26 години. В криминалното му досие има още обвинения за шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера и други.

Според прокуратурата в деня на катастрофата Семерджиев е шофирал след употреба на наркотици. Той е в ареста от няколко месеца.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата