събота, 18 март 2023 г.

Тръмп съобщи, че ще бъде арестуван на 21 март и призова към протести

  

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че ще бъде арестуван на 21 март в рамките на разследване за финансови измами, предаде Ройтерс. Изявлениeто с това твърдение се появи в социалната мрежа на Тръмп Truth Social.

Тръмп твърди, че е получил тази информация чрез "нелегално изтичане на информация" от районната прокуратура в Манхатън. Той не даде никакви подробности за възможните обвинения, но призова привържениците си да протестират.

Тръмп е заподозрян в нарушения на правилата за финансиране на предизборната кампания. Според разследването бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен е платил 130 000 долара на порнозвездата Сторми Даниълс, която е щяла да говори публично за предполагаемата си афера с политика. След това тези разходи са били незаконно възстановени от фонда на кампанията на Тръмп. Самият Коен получи три години затвор за това още през декември 2018 г.

Ден по-рано много американски медии писаха, че на Тръмп може да бъдат повдигнати официални обвинения през следващата седмица. Очаква се бившият президент да бъде изправен пред съдия след формалното му задържане, след което ще бъде освободен под гаранция. Във връзка с това Си Ен Ен съобщи, че през седмицата нюйоркските правоохранителни органи са тренирали взаимодействие между ведомствата, за да предотвратят евентуални безредици в града.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

 ------------------------------------------------

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата