През тази година за наградата "Син флаг" кандидатстват 21 български плажа, с три повече в сравнение с 2022 г., съобщи за БТА председателят на Българско движение "Син флаг" Станимир Георгиев. Да получи отличието е подало заявка само едно яхтено пристанище - "Марина Диневи".

На национално ниво кандидатите вече са одобрени, допълни Георгиев. До края на април ще стане известна и оценката на международното жури, чието седалище е в Копенхаген, Дания.

Три са новите кандидати през тази година да получат "Син флаг", уточни Георгиев. По думите му това са плажовете "Бяла-юг", "Хижа Черноморец-юг" и "Св.Влас-изток".

Най-дългогодишен носител на "Син флаг" у нас е "Слънчев бряг", допълни Георгиев. Според него този плаж кандидатства за престижния сертификат от 1995 година. Сред дългогодишните носители са и "Слънчев ден" и "Дюни".

Наградата "Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени повече от 4 000 плажа и яхтени пристанища в цял свят. Заслужилите го трябва да отговарят на редица критерии, свързани с качеството на морската вода, безопасността, услугите, удобствата за туристите.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo